سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نهج سعادت

شاد باش/ نازش خدا

زاد روز حضرت علی اکبر ـ علیه السلام ـ و روز جوان را شاد باش می­گوییم.

در برخی روایات آمده است که گاه خدا نزد فرشتگانش مباهات می­کند. مباهات در فارسی با نازیدن و نازش برابر است. اگر خدا به چیزی بنازد به حتم زیبا و ارزشمند خواهد بود. از جمله چیزهایی که خدای سبحان به وجودشان نازیده است و می­نازد، جوانان عابدند.

در حدیثی از پیامبر ـ صلی علیه وآله ـ آمده است:

إنّ اللَّهَ تعالى یُباهِی بِالشّابِ العابدِ الملائِکةَ، یَقولُ: أُنظُروا إلى عَبدی تَرَکَ شَهوَتَهُ مِن أَجلی؛[1]

خدا ی تعالی به وجود جوان عابد به فرشتگانش می­نازد و می­­گوید: بنده ام را بنگرید! خواهش­ها و لذت­هایش را برای  من رها کرده است.

      و چه ارزشمند است عبادت جوان در نزد خدای تعالی که پیامبرش ـ صلی الله علیه و آله ـ فرمود:

 «فَضلُ الشَّابِ العابدِ الّذی تَعَبَّدَ فِی صَبَاهُ عَلَى الشِّیخِ الّذی تَعَبَّدَ بَعدَ ما کَبُرَت سِنُّهُ کَفَضلِ المُرسَلینَ عَلَى سائِرِ النَّاسِ»؛[2]

برتری جوان عابدی که در آغاز جوانى، خدا را بندگی کند بر پیرى که در سالخوردگی­اش خدا را عبادت کند، همانند برتری پیامبران بر دیگر مردمان است.

در روایت دیگر پیامبر ـ صلی الله علیه وآله ـ می­فرماید:

یَا أَبَاذَرٍّ مَا مِنْ شَابٍّ تَرَکَ الدُّنْیَا وَ أَفْنَى شَبَابَهُ فِی طَاعَةِ اللَّهِ إِلَّا أَعْطَاهُ اللَّهُ أَجْرَ اثْنَیْنِ وَ سَبْعِینَ صِدِّیقاً؛[3]

ای ابوذر! هیچ جوانی نیست که خواهش های دنیا را واگذاشته و جوانی­اش را در طاعت خدا سپری کرده باشد، ؛ مگر که خدا پاداش هفتاد و دو صدِّیق[4] را به او می­دهد.

 

     این روایت پیامبر ـ صلی علیه وآله ـ نیز ارج و قرب جوانان بازگشت کننده به سوی خدا را می­نمایاند:

«ما مِن شَی‏ءٍ أَحَبُّ إلىَ اللهِ تَعالَى مِن شَابٍ تائِبٍ و ما مِن شَی‏ءٍ أَبغَضُ إلىَ اللهِ تَعالَى مِن شَیخٍ مُقیمٍ عَلىَ مَعاصِیهِ»[5]؛

در نزد خدای تعالی چیزی دوست داشتنی تر از جوان توبه کننده و چیزی ناخوشایندتر از سالخورده­ای نیست که بر گناهانش پای می­فشرد.

 

 

 

 

 

 



[1]   . نهج الفصاحة، ص 304.

[2]    .کنز العمال، ج 15ص 776 ؛ نهج الفصاحة: صص 708 و589).

[3]    . مکارم الأخلاق، ص 458.

[4]   . صدِّیق بر وزن فعّیل مبالغه در صدق است؛ یعنی بسیار راستگو.آن که گفتارش را با کردارش راست می­گرداند، هیچگاه دروغ نمی­گوید و هرچه خدا و پیامبر به آن دستورداده­اند را می­پذیرد و در آن شکی نمی­کند. برخی صدِّیقین را همچنان که در قرآن پس از پیامبران نام برده شده­اند، در فضیلت، فروتر ازپیامبران می­دانند: «وَ مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِکَ مَعَ الَّذینَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَیْهِمْ مِنَ النَّبِیِّینَ وَ الصِّدِّیقینَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحینَ وَ حَسُنَ أُولئِکَ رَفیقاً»؛ و آنان که خدا و پیامبر را پیروی کنند، پس آنان با کسانى­اند که خدا به آنان نعمت داده است از پیامبران و راستگویان و شهیدان و شایستگان و چه نیکو رفیقانى هستند آنان.

[5]   . کنز العمال، ج4ص217، ش10233.